Solceller och elektriker

Vi ska installera solceller på vår sommarstuga, och behöver självklart hjälp av en montör för att fixa detta. Vi har funderat över detta under en längre period och äntligen kommit fram till ett beslut. Tänkandet har inte varit en rak väg, vilket nu i efterhand är bra. Vi har gått igenom alla möjliga tänkbara lägen men kom tillslut fram till att det faktist är bäst ekonomiskt i längden, att installera solceller.

En stor fördel med detta är CheckWatt som gör att elen är försäljningsbar. Man kan konstigt nog spara sin el i batterier, och sedan sälja det vidare. Detta är både klimatsmart men också ekonomiskt, eftersom att vi nu kommer att kunna tjäna lite extra pengar på det här. Och det var just detta, som gjorde det extra intressant. Detta var väldigt svårt att förstå först, men vi träffade en elektriker i Bromma som förklarade detta utförligt i detalj för oss.

Elektriker

På senaste tiden har vi fått otroligt bra hjälp av elektriker och hantverkare överlag. Vi har innan nästan bara haft en dålig interaktion med hantverkare vi anlitat. De har alltid varit försenade, tagit långtid och fakturerat mer än avtalat. Men inte de senaste gångerna. Vå har anlitat både elektriker i Årsta, Bromma och Haninge, och alla har varit lika trevliga. Jag tror att det kan ha och göra med ett generationsskifte som har skett på marknaden. De äldre boomers, som levt ett liv på ett och samma sätt vägrar ofta att ändra sitt beteende. Medans nu melanials och gen Z kommer med en helt annan inställning. Kundservice står i framkant och det märks, och det gör även en stor skillnad och ger företaget en fördel.

Solcellsföretag

Även solcells företagen vi pratat med var väldigt trevliga och kunniga. Det är svårt att hänga med i dessa tider, allt ändras titt som tätt och nya uppfinnigar dyker uppp hela tiden känns det som. Jag som inte är så händig, har extra svårt att hänga med. Därför har det varit så skönt att få prata med personer som verkligen har förståelse för produkten, men också förståelse över att jag inte kan och har förklarat allt på ett bra och enkelt sätt.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *