Löpning

Idag bestämde jag mig för att ta en paus från byggandet och istället för att bara ”slappna av”, valde jag att ge mig ut på en lång löprunda. Jag har alltid haft en viss motvilja mot löpning, men sedan jag började träna med en löpcoach har min inställning förändrats helt. Genom coachens råd och vägledning har jag lärt mig nya strategier och knep för att hantera löpningen, men det som verkligen gjort den största skillnaden är de konkreta tekniktipsen för hur jag ska springa. Det har varit otroligt uppenbart hur mycket teknik som är inblandad i löpningen och hur dessa tips har underlättat min träningsprocess.

Andra tankar

Som jag tidigare har nämnt har löpning inte riktigt varit min grej, varken i ungdomsåren eller nu på äldre dar. Men efter att ha fått hjälp av en personlig tränare har min inställning förändrats. Idag betraktar jag mina löpturer som en form av avslappning där jag rensar mina tankar och fokuserar enbart på nuet. Det är oerhört skönt att kunna vara närvarande och släppa alla tankar på problem, stress och jobbiga situationer från vardagen som vuxen. Nu fungerar löpningen för mig som en terapi, där jag får möjlighet att koppla av och återhämta mig både mentalt och fysiskt.

Tips från en rookie

Om du har en dålig känsla och erfarenhet av löpning men ändå vill komma igång och ge det ett försök, är det viktigt att inte kämpa ensam. Att ta hjälp av en erfaren och kunnig personlig tränare kan verkligen förändra din livsstil och syn på träningen. Sök efter en tränare som förstår dina behov och mål, och som kan skapa ett individuellt anpassat träningsprogram som tar hänsyn till din nuvarande nivå, din vardag och din allmänna livsstil. Att ha en professionell tränare vid din sida kan inte bara öka din motivation, utan det kommer också att ge dig de givande verktyg och tekniker som krävs för att övervinna eventuella hinder och uppnå dina mål. Istället för att ha ångest för träning, kan du omvandla det och istället få någon slags kärlek till tärningen. Jag vet att det låter orimligt, men tro mig – det funkar!


Publicerat

i

av

Etiketter: